Artúr gasztro blogja

Étterem: Stand25 (2021)

2021. október 12. 04:02 - II. Liberális Artúr

(kép: restu.hu)

Honlap/étlap: https://stand25.hu/#menuk
Árfekvés: kb. 13 000 Ft/fő
Konyha: magyaros

A története: Indítsunk kicsit messzebbről. Az Onyx nevű étterem 2007-ben nyílt Szulló Szabina és férje, Széll Tamás vezetésével, akik első magyarosabb jellegű konyhaként 2011-ben elnyertek egy Michelin-csillagot; Széll 2013-ban és 2017-ben a Bocuse d'Or versenyen is előkelő helyezéseket ért el. 2016-ban otthagyták az Onyxot, hogy saját "örömkonyhájukat" igazgathassák, ez lett a 2017-es Stand25 bisztró, ami mellé 2018-ban Stand néven egy fine dining éttermet is indítottak még. A Stand szinte azonnal Michelin-csillagos lett, a Stand25 pedig szintén kiváló "gazdaságos árú" minősítést kapott.

A hely: Kellemes budai sarokház a vár tövében jól megközelíthető, de csendes főút mellett. Még a terasz is elviselhetőnek tűnt, mert nem nagy a forgalom és el van kerítve a gyalogosoktól.

A beltér: Tágas, kényelmes, modern, letisztult, épp olyan, mint az Essencia, csak valamivel nagyobb, ami azért jó, mert a térben el lehet veszni és így kevésbé feszélyezi az embert a felszolgáló állandó tekintete.

(kép: programturizmus.hu)

A kiszolgálás: A fine diningos bisztró vonalat hozza, azaz kicsit zaklatnak, de csak minimálisan a kiszolgáláskor. Viszont megint hasonlóan jártam, mint az Al Dentében, nem igazán voltunk egy hullámhosszon a felszolgálónkkal, ez némileg rontott az élményen.

Az árak: A lényeg ugyanaz, mint az Essenciánál: ha akarjuk, megúszhatjuk 5 000 Ft-ból is akár egy legendás séf-páros ételeit, ami a hülyének is megéri. Egy rendes menüt végigéve persze ez már felkúszik átlagosan 15 ezer Ft környékére. Szervízdíj van.

Az étel: Elvileg magyaros konyhaként határozza meg magát a hely, a hagyományos fogásokat turbózzák fel korszerűen és kifinomultan kifejezetten magyar alapanyagokra hajtva, ugyanakkor található pár "idegen" fogás is. Végre nem csak azt mondhatom el, hogy minden tekintetben tökéletesek a fogások, hanem az ízek is elég intenzívek, hogy az első falatnál meglepődjön az ember. Fura mód volt azonban olyan fogás is, ahol ez az íz már túl intenzívre sikerült és a fogás kárára ment. Szintén váratlan volt, hogy az adagok itt már kellően emberesek és nem marad éhen a beles ember sem.

(kép: kavehazmagazin.hu)

Az élmény: Szóval végre lehet enni rendesen és rendeset jó áron, élmény az étel, van akinek meg az is nagy pluszot jelent, hogy igazi sztár főz rá. A problémám megint a kiszolgálás volt, nem kellene erőltetni ezt a "muszáj kommunikálni a vendéggel" vonalat, de amúgy ez lehet egyszeri véletlen vagy inkább az én faragatlanságom. A fentiek miatt mindenképpen kötelező hely.

Szólj hozzá!
Címkék: étterem magyaros

A bejegyzés trackback címe:

https://arturgasztronomia.blog.hu/api/trackback/id/tr6816710142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása