Artúr gasztro blogja

Étterem: K Point (2019)

2021. augusztus 18. 15:06 - II. Liberális Artúr

Honlap: https://www.facebook.com/kpoint31restaurant
Konyha: koreai
Árfekvés: kb. 3 500 - 9 000 Ft

Az étterem: Viszonylag eldugott helyen, a Keletitől nem messze található egy jellegtelen kockaépületben. Belül tágas, letisztult, minimalista a berendezés némi koreai dekorációval, de maga a belső sokkal inkább nyugati, mintsem hagyományos ázsiai, a tálalás viszont keletiesebb jellegű. De ó, van az asztalokon pincérhívó! A világ egyik legkellemetlenebb dolga számomra a pincérekkel lefolytatott pávatánc, amikor még javában lapozgatod a menüt, de a pincér már jön, hogy mit szeretnél, majd amikor elküldöd azzal, hogy még gondolkodsz, nem jön vissza fél óráig, hiába próbálsz jelezni, hogy már régen végeztél a válogatással. Fizetéskor ugyanez. Na de itt van pincérhívó, amit ha megnyomsz, jönnek, ha nem nyomsz meg, nem jönnek. Kiváló rendszer. Apró problémaként előjött a vesszőparipám: a pincér itt se tudott magyarul még annyit se, hogy felvegyen egy rendelést. Az árfekvésben a nagy szórást az okozza, hogy a menük árai barátiak (2-4 ezer forint), a hagyományos koreai grillezett ételek viszont 7-8 ezer forintba is kerülhetnek akár. Mi ketten voltunk, az ebédmenüért és italért 10%-os szervízdíjjal  5 500 Ft-ot fizettünk összesen.

Az étel: A koreai étkezési menetrend értelemszerűen más, mint a nyugati, itt egy főétel van, amihez alapból felszolgálnak előételeket, kiegészítőket illetve rendelhetsz extrákat. Tehát elsőként kis előételeket hoztak, köztük a kimcsit, a koreaiak nemzeti ételét, ami egy csípős, erjesztett káposzta. Mi koreai pörköltet, ccsigét rendeltünk, amiből annyi féle van, ahány ember él a világon, de bő lére van eresztve, szóval inkább zöldségekkel gazdag leves hússal, mint a mi fogalmaink szerint vett pörkölt. Ehhez alapból adnak rizst kiegészítőnek. Az adag ennyiért kellően nagy, nem maradsz éhes, az alapanyag pedig megfelelőnek tűnt, mégha nyilván nem is csúcsminőség, de nem spóroltak rajta. Az ízeket nyilván nem tudom leírni, ázsiai jellegűekre gondoljatok szójával, tofuval, csípősen.

Élmény: A hely autentikusságát jól mutatja, hogy én voltam az egyetlen fehér ember. A minőségre nem lehet panasz, az árak barátiak, a kiszolgálás kényelmes. Van még pár koreai étterem a városban, idővel biztos meglátogatjuk azokat is összehasonlításképpen, de aki egy kis koreai élményre vágyik, annak így is bátran ajánlom a K Pointot.

Szólj hozzá!
Címkék: étterem koreai

A bejegyzés trackback címe:

https://arturgasztronomia.blog.hu/api/trackback/id/tr7616663986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása