Hozzávalók két főre:
- étolaj
- petrezselyemgyökér 1 db
- répa 1 db
- fagyasztott bab 1 zacskó
- fokhagyma 2 gerezd
- paprika 1 db
- paradicsom 1 db
- hagyma 1 db
- tejföl 1 doboz
- csipetke 100-120 g
- fűszerek: babérlevél, paprika, petrezselyem, só
Elkészítése:
- Az étolajon megpirítjuk a felkarikázott petrezselymet és répát
- Hozzáadjuk a babot és felöntjük vízzel
- Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, felkockázott paprikát és paradicsomot, sót.
- Ha megfőtt a bab, hozzáadjuk a felkockázott hagymát, a fűszerpaprikát és petrezselyemzöldet.
- Újraforrás után hozzáadjuk a tejfölt, majd a csipetkét, és készre főzzük.