Artúr gasztro blogja

Termék: Halloren Kugeln

2021. augusztus 13. 06:56 - II. Liberális Artúr

A napokban akciósan hozzájutottam ehhez a csokihoz, és mivel egy patinás cégről van szó, gondoltam röviden beszámolok róla. A Halloreen a legrégebbi, ma is működő német csokigyár, Halléban van, innen a név, gondolom, bár csak 1952 óta hívják így. Ekkor találták ki ezt a csokit is. A cég legalább 1804 óta létezik.

A Halloren Kugeln a legnépszerűbb termékük, amik a helyi sóbányászok ünnepi ruháinak gombjait formázzák meg. A kép ne tévesszen meg senkit, hiába hasonlít egy négercsókra, annál jóval kisebb, kb. 5 Ft-os pénzérme méretű. Ízre semmi különs, a kelleténél talán édesebb, hogy érezzük a valódi ízeket, de amit igazán nem szerettem benne, az az állaga, ami elég sűrű, kissé ragacsos, nem az a könnyed,szellős töltelék, amihez a ma embere van szokva.

Szólj hozzá!
Címkék: német termék

A bejegyzés trackback címe:

https://arturgasztronomia.blog.hu/api/trackback/id/tr7616658266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása