Artúr gasztro blogja

Étterem: Rumi (2022)

2022. január 08. 11:56 - II. Liberális Artúr

img

(kép: -)

Honlap/étlap: https://rumibudapest.com/daily-menu-2/
Árfekvés: kb. 6 500 Ft/fő
Konyha: iráni

A története: Nem sok infót találni a helyről, a Facebook/Insta alapján 2019-ben nyithattak, a személyzet alapján pedig irániak viszik a helyet, talán egy család.

A hely: A Rákóczi út nem a legkellemesebb hely, alapvetően az autóforgalomról szól parkolók és zöld nélkül, de legalább könnyen megközelíthető, az éttermen belül meg úgyis mindegy, mi van kívül.

A beltér: A belvárosi helyszínhez képest hatalmas az étterem, kicsi sötét, de az iráni díszeknek köszönhetően hangulatos.

(kép: rumirestaurantcafe.business.site/)

A kiszolgálás: Hagyományos éttermi, azaz asztalnál szolgálnak ki, és ami szimpatikus volt, hogy nem evés közben zaklattak, hanem előtte, illetve utána jelezték, hogy állnak mindenben rendelkezésünkre, elégedettek voltunk-e... stb. Előjött a szokásos problémám, hogy nem vagy alig beszélnek magyarul, de most nem zavart különösebben, úgy látszik jó napom volt.

Az árak: Nagyjából normál éttermi árképzés, talán olcsóbb is. A gyorsbüfénél drágább. Szervízdíj van.

Az étel: Innivalók terén sajnos csak egyféle iráni ital volt elérhető, a desszertek is a baklava-vonalon mozogtak. A többi étel különféle grillhúsokból áll. Az iráni rizs finom, mint mindig, a grillezett húsok is rendben voltak, legalábbis nekem valamivel jobban ízlettek a jobb gyrososok grilljeinél.

(kép: wolt.com)

Az élmény: Az a baj, hogy a gyrososok révén a budapestiek legalábbis már túltelítődhettek ennek a régiónak az ételeivel (bár Törökország nyugat-ázsiai, Irán meg dél-ázsiai), ezért nincs meg az a kultúrsokk, amit ilyenkor várna az ember. Amúgy tök jó volt minden, elégedett voltam az ár-érték aránnyal, csak jobb lett volna olyan ételeket is enni, amik nem találhatóak meg a gyorséttermekben - ld. Leila's, ami szintén ez a régió, mégis más ízvilágot tud nyújtani.

Szólj hozzá!
Címkék: étterem iráni

A bejegyzés trackback címe:

https://arturgasztronomia.blog.hu/api/trackback/id/tr2116806906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása