Artúr gasztro blogja

Étterem: Leila's (2018)

2021. augusztus 11. 08:14 - II. Liberális Artúr

Honlap: http://leilascuisine.com/hu/
Konyha: libanoni
Árfekvés: kb. 5 000 - 10 000 Ft

Az étterem: Nem találtam sok infót róla, igyekeznek az autentikusságra törekedni, a séf is libanoni. A belváros szívében egy szűkebb utcában van, nem olyan könnyű észrevenni. Belül nagyon hangulatos, természetes hatású, állítólag az is libanoni stílus. Inkább kisebb hely néhány asztallal, nem hiszem hogy beférnének egyszerre húszan.

Az étel: A választék kellően sokszínű, a szokásos előétel-főétel-desszert kombináció mellett rendelhetünk mezzét is, ami kisebb tálakat jelent (gyakorlatilag előétel-jellegű adagok, de főételként funkcionál). Nyilván nem mondhatom el általánosan minden ételre, valami megszokott ízvilágot hoz, de több olyanba is belefutottam, ami eltér a magyaros vagy ismert ízektől, mint pl. amilyen a hummusz. Például volt szerencsém fűszeres krumplihoz, ami nagyon savanyú és csípős volt, miközben rendesen tettek bele petrezselymet. Önmagukban ezek nem különleges ízek, de ebben az elegyben nem mondhatjuk, hogy gyakran megfordulnának a magyar konyhán. "Hasonlóan" más volt a rózsavízalapú tejes ital is, és persze még lehetne sorolni a eltérő ízkombinációkat, a lényeg, hogy kellőképpen más, és ezért érdemes kipróbálni.

Szólj hozzá!
Címkék: étterem libanoni

A bejegyzés trackback címe:

https://arturgasztronomia.blog.hu/api/trackback/id/tr5116656404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása