Artúr gasztro blogja

Recept: Rakott káposzta

2021. szeptember 23. 04:46 - II. Liberális Artúr

Hozzávalók két főre:

  • Rizs 1 zacskó
  • Étolaj 60 g
  • Hagyma 1 db
  • Darált hús 500 g
  • Fokhagyma 2 gerezd
  • Savanyúkáposzta 1 zacskó/konzerv
  • Paprika 1 db
  • Paradicsom 1 db
  • Tejföl 2 doboz
  • Fűszerek: bors, majoranna, paprika, petrezselyem, só

Elkészítése:

  1. Megfőzzük a rizst
  2. Eközben/után az étolajban megdinszteljük a hagymát és elkeverjük fűszerpaprikával
  3. Hozzáadjuk a darálthúst, amire fokhagymát, borsot, majorannát, sót teszünk, és készre pirítjuk
  4. Rétegzés:
    1. Káposzta harmada + rizs fele + hús fele + felkockázott paprika és paradicsom fele
    2. Káposzta harmada + tejföl fele + rizs fele + hús fele + felkockázott paprika és paradicsom fele
    3. Káposzta harmada + tejföl fele
  5. Kb. egy órán át sütjük vagy amíg el nem kezd feketedni nagyon a tejföl, a végén petrezselymet szórunk rá.
Szólj hozzá!
Címkék: recept magyaros

A bejegyzés trackback címe:

https://arturgasztronomia.blog.hu/api/trackback/id/tr9716697036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása