Hozzávalók két főre:
- Rizs 1 zacskó
- Étolaj 60 g
- Hagyma 1 db
- Darált hús 500 g
- Fokhagyma 2 gerezd
- Savanyúkáposzta 1 zacskó/konzerv
- Paprika 1 db
- Paradicsom 1 db
- Tejföl 2 doboz
- Fűszerek: bors, majoranna, paprika, petrezselyem, só
Elkészítése:
- Megfőzzük a rizst
- Eközben/után az étolajban megdinszteljük a hagymát és elkeverjük fűszerpaprikával
- Hozzáadjuk a darálthúst, amire fokhagymát, borsot, majorannát, sót teszünk, és készre pirítjuk
- Rétegzés:
- Káposzta harmada + rizs fele + hús fele + felkockázott paprika és paradicsom fele
- Káposzta harmada + tejföl fele + rizs fele + hús fele + felkockázott paprika és paradicsom fele
- Káposzta harmada + tejföl fele
- Kb. egy órán át sütjük vagy amíg el nem kezd feketedni nagyon a tejföl, a végén petrezselymet szórunk rá.