Artúr gasztro blogja

Étterem: Nemo (2021)

2021. augusztus 31. 05:47 - II. Liberális Artúr

(kép: street-food.hu)

Honlap/étlap: https://www.nemoetterem.hu/etlap.html
Árfekvés: kb. 5 500 Ft/fő
Konyha: -

A története: A tengeri ételekre alapozó étteremről túl sok infót nem találtam, 2013-ban nyitottak nagy médiakampánnyal, és a kezdeti benyomások pozitívak voltak, ami megalapozta a hely jó hírnevét. Kb. azóta tervezem, hogy elmegyek oda, aztán idáig valahogy mégse sikerült. De ha kibírtak nyolc évet, akkor valamilyen szinten ez is egy fokmérő.

A hely: Buda egy kellemes sétálóutcája, pedig ott van a közelben egy pláza és Moszkva Széll Kálmán tér is.

A beltér: Inkább modern, letisztult, kicsit kikötői kocsma hangulatú a fás színeivel, de nem rossz értelemben. A teraszon ültem, ahol billeget az asztal, ez valamiért kötelező eleme a teraszon lévő asztaloknak. A konyhapult üvegfalú, ha a közelében ülsz, láthatod, ahogy készül a rendelésed.

(Kép: street-food.hu)

A kiszolgálás: A fine diningos és a gyorséttermi közé pozícionálja magát, vagy ha úgy tetszik, a hagyományos vonalat követi, mert van pincér, de hagynak leülni és nem nyaggatnak ötpercenként. Ennél már csak a koreait szerettem jobban, ahol ugye csengő volt az asztalon, ha akartunk valamit.

Az árak: Meg lehet úszni olcsóbban és drágábban is. Ha csak egy gyors utcai ebédre van időd, akkor 2-3 ezer forint, teljes menüt végigenni akár 10 ezer + is lehet. A köretet külön kell rendelni. Szervízdíj van.

Az étel: A nagy hype miatt nagy volt a várakozásom és a csalódásom is. Alapvetően nincs vele baj, csak hát hazánknak nincs tengere, az meg egy kicsit megdobná az árakat, ha minden reggel leutaznának az Adriára. ez pedig érződik a tengeri ételeken. Nem tudom, minek erőltetik itthon a hazai, friss halak helyett, illetve hát persze, értem, ez egy tengeri étterem, csak nem tudom, hogy megéri-e ekkora kompromisszumot kötni. Szóval nagyjából olyan minőséget kapunk, amilyen ennyi pénzért jár.

(Kép: wolt.com)

Az élmény: Vegyes. Jól nem laktam és nem volt kiemelkedő élmény, emiatt picit sokalltam az árakat, de ez nem fair tőlem, hiszen ezt olcsóbban nem nagyon lehet kihozni. Csak azt akarom mondani ezzel, hogy nem biztos, hogy megéri kifizetni ennyit ezért, ha kétezer alatt ehetünk kiváló pizzát. A hely és a kiszolgálás inkább pozitív, mint semleges, szóval összességében nem lő vele bakot senki.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arturgasztronomia.blog.hu/api/trackback/id/tr3116675414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása