Artúr gasztro blogja

Étterem: Bangla Büfé és Bangla Büfé Prémium (2019)

2021. augusztus 16. 15:38 - II. Liberális Artúr

Honlap: https://www.facebook.com/BanglaBufePremium/
Konyha: indiai
Árfekvés: kb. 3 500 Ft

Az étterem: Viszonylag régi, nem először jártam ott, azóta tágasabb lett, bár a húgyszagú Akácfa utcán ez nem segít :D A közelben nyílt egy leágazása, ezért ez most duplaposzt lesz. Nevéhez méltón egyszerű, kicsi, műanyag székes és asztalos hely némi hindu díszítéssel, abból a szempontból autentikus, hogy Dél-Ázsiában valóban ilyen egy büfé, viszont az európai ember ennél valami egzotikusabbat várna.

Az étel: Ugyanazt mondhatom el, mint a helyről: autentikus, hiszen indiaiak készítik helyben, és amennyire látom, csak indiaiak esznek ott. Ami az első helyet illeti, a büfé-színvonal sajnos jelentkezik, az alapanyag érezhetően nem prémium. Aki evett már indiait, azt nem érheti meglepetés, gyakorlatilag rizseshúst kap, csak a fűszerezés más. Nyilván nem mindegy, mit rendel az ember, én azt hiszem kicsit melléfogtam a bárányos biryanival, de a választék se olyan nagy. A Prémiumban nagyobb szerencsém volt, sokkal frissebbnek tűnt az étel, de az ízvilág természetesen ugyanaz.

A kép illusztráció

Élmény: Sznobosodom, az indiai ízvilágot már ismerem annyira, hogy önmagában nem lep meg, ezért az újdonság varázsa nem játszik. Ha jobb az alapanyag, akkor jobb élmény lett volna, de így tényleg csak annyit tudok mondani, hogy "büfé". Aki most ismerkedik az indiai ételekkel, annak megfelel.

Megjegyzés: Már a sokadik alkalom, hogy a személyzet nem tud magyarul kicsit sem. Én egy migránssimogató libsi vagyok színesbőrű feleséggel, és tudom hogy Budapest lassan kozmopolita világvárossá alakul, és még el is várom, hogy egy indiai étteremben indiai személyzet legyen, de nagyon bosszant már az is, ha egy turista nem magyarul, hanem angolul próbálkozik, nem beszélve egy itt élő esetében. Nem várom el az alapfokot sem, de egy éttermi rendelést legalább legyenek képesek magyarul felvenni a saját érdekükben is.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

2022-es benyomás a Bangla Büfé Prémiumról: Nincs változás, árban korrekt, az étel friss, akkor is ajánlott lenne, ha nem ez lenne az egyetlen bangla étterem.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arturgasztronomia.blog.hu/api/trackback/id/tr9616662012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása