Artúr gasztro blogja

Termék: Pepsi Max Ginger

2021. július 22. 11:06 - II. Liberális Artúr

Szeretek új ízvariánsokat kipróbálni megszokott termékeknél, de ahogy idősödöm, egyre extrémebb ízekre vágyok, az újdonságok egyre egyformábbak, nem különülnek el markánsan. Minap az Ázsia Centerben jártam, aminek az árai mellett a másik nagy előnye, hogy sok import termék van, ami itthon máshol nem kapható. Így sikerült kiszúrnom jelen posztom tárgyát, a gyömbéres kólát.

Egyszer majd talán írok egy posztot általában a kóláról is, de most csak annyit biggyesztenék ide, hogy a hagyományos Coca Cola mellett régen nagy kedvencem volt az almás ízesítésű Pepsi, amit valamikor 2007 vagy 2008 nyarán árultak pár hónapig. Szóval a Pepsi Max Gingert az Egyesült Királyságban forgalmazzák, itthon nem. Ahogy a nevéből látszódik, a Max-család tagja, tehát cukor helyett édesítőszer van benne. Erről általánosságban megállapítható, hogy gyengébb benne a szénsav és az édes íz is sokkal rosszabb, mint a rendes cukor esetében - itt sincs másképp.

Na de a lényeg a gyömbér, az milyen? Egész jó. Valóban gyömbér-ízű, nem úgy, mint a Canada Dry vagy a Kinley esetében, ahol nagyon kell erőlködni, ha fel akarsz bennük fedezni valami gyömbérre hasonlót. Itt egyértelmű az íz, és ez tök jó. A csípőssége ugyan kimaradt, de így is jellegzetes. Negatívum, hogy cukormentes és hogy Pepsi, de az ízkombináció alapvetően működik.

Szólj hozzá!
Címkék: amerikai termék

A bejegyzés trackback címe:

https://arturgasztronomia.blog.hu/api/trackback/id/tr516635124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása