Artúr gasztro blogja

Étterem: Krumplis lángos (2017)

2021. július 19. 14:53 - II. Liberális Artúr

Diszklémer: Nem értek a gasztronómiához, nincs izlésem, nem tekintendő a leírás komolyan vehető véleménynek.

Honlap: https://www.facebook.com/L%C3%81NGOS-FL%C3%93RI%C3%81N-T%C3%89RI-ALULJ%C3%81R%C3%93-207317422641125/
Árfekvés: kb. 1 000 Ft/fő
Konyha: magyar
Étlap: lános, palacsinta, gofri

...vagy nem biztos, hogy ez a hely neve, de állítólag Budapesten itt adják az egyik legjobb lángost. Nekem pedig arrafelé volt dolgom, így hát gondoltam megkóstolom, mitől döglik a légy. Lángosos lévén a megszokott ablakos, bódészerű rendszerről beszélünk. Gondolom évtizedes családi vállalkozás, szóval klasszik lángosos koncepció.

A hellyel kapcsolatban nagyon vegyesek az érzéseim. A Flórián tér maga kb. tökéletes, egyrészt mert közlekedési csomópont, másrészt pedig felújított, napelemekkel ellátott panelházakkal van tele, hatalmas, rendezett füves tér mögött. Másfelől egy nem túl forgalmas aluljáróban van a lángosos, természetesen csövesekkel és széliránytól függően enyhe húgyszaggal, ami nem igazán kedvező. A legnagyobb baj azonban az, amit itt is ecseteltek: hatalmas lehetőség van a környékben az aquincumi romoknak köszönhetően, de nem kezd vele senki semmit. A büfé konkrétan ott áll az ókori római romok nem kis mennyisége mellett, ami más városokban simán az egyik legfontosabb turisztikai attrakció lenne, nálunk meg csak úgy elvannak.

A kiszolgálás... nos... az is családias. A hatékonyság és a gyorsabb kiszolgálás érdekében átkiáltanak az ember feje fölött, hogy mit fog kérni a következő vásárló, amitől engem a hideg ráz, miközben a megszólítottnak szintén vissza kell kiáltania az igényeit illetően az épp soros feje felett. Én inkább várnék öt perccel tovább, mint hogy a tudtára adjam az egész aluljárónak, hogy mit szeretnék. Az ár szokásos, nagyjából extráktól függően 300-500 ft a lángos darabja, talán valamivel kisebbek a megszokottnál. Kicsivel olcsóbb a palacsinta és a gofri.

Vidéki vagyok, ha nem is falusi, de kisvárosi, és mi meg vagyunk győződve róla, hogy Budapesten nem tudnak rendes lángost csinálni. Ezennel ünnepélyesen megkövetem a fővárosiakat, mert bár a város nagy részében valóban rosszak a lángosok, itt mérföldeket vert az én hazaimra. A feltétekben ugyan nincs semmi extra, de a tésztája minden várakozást felülmúlóan puha és omlós volt, olvad az ember szájában. A gofri már nem teljesítette ilyen jól, az én földim ebben jobb, de legalább valóban nutellás volt, nem valami olcsó mogyorókrémes. Szóval aki szeretne jó lángost enni, annak kötelező ezt a helyet kipróbálnia, noha a helyszín egyelőre elég gáz - de óriási potenciállal.

Szólj hozzá!
Címkék: étterem magyaros

A bejegyzés trackback címe:

https://arturgasztronomia.blog.hu/api/trackback/id/tr3216632634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása