Artúr gasztro blogja

Új Boci csokik (2017. szeptember)

2021. július 08. 08:03 - II. Liberális Artúr

A megboldogult csox blog emlékére felélesztem a csokitesztelést, ha nem is lesz ez kizárólagos tematikája a blognak :) Még nem találtam róluk leírást, szóval vadiúj lehet a dolog, talán csak teszt jelleggel kapható a boltban, ahol találtam. Illetve nem is teljesen újak, valamelyik ízesítéssel már találkozhattunk korábban. Az újdonságok tesztelése szerencsére felmentő indokkal bír, ilyenkor feljogosítva érzem magam, hogy az illendőnél jóval nagyobb mennyiségű csokit vásároljak egyszerre :D

Az ár a normális 250 - 300 Ft körüli, a súly is 90 g, bár valamelyiknél csak 85 g. Ami eltérő picit, az a csomagolás: merev papír, mintha óvni kéne benne a prémium  minőségű csoki folyós töltelékét. A töltelék azonban egyáltalán nem folyós, csak a szokásos lágyabb krém (a töltelék aránya 40%). Az ízvilágtól függően hol ét-, hol tejcsokis a bevonat. Az extrát az jelenti, hogy nagyon apró ostyadarabok vannak a csokiban (az ostya aránya 2%), amitől picit ropogós lesz.

Namármost jó ha tudjátok, hogy már elmúltam 30, azaz van némi élettapasztalatom, főleg csokizabálás terén, ezért nem lehet könnyen elvarázsolni. De túl vagyok már az ínyenc korszakon is, azaz nem esek hasra attól, ha a kakaótartalom 99%. Öreg vagyok, elkoptak az ízlelőbimbóim, tehát különleges ízekre vágyok, amelyek valami újat tudnak mutatni. És erre régen volt már képes csoki, a csoda pedig ezúttal is elmaradt.

Banánhajó: A banánhoz nyilván semmi köze, tipikusan azt a retrós banán ízvilágot nyújtja.

Eper torta: Ez se látott epret, ugyanazt tudom róla elmondani, mint a banánosról.

Rigó Jancsi: Kakaós krémes. Pont a sütemény lényege, a cukormentesség hiányzik belőle.

Tejes kávé: Na egyedül ennek van a kávé miatt erősen karakteresebb íze, de ilyet is ettünk már ezerszer korábban.

Tiramisu: Ez a kávéíz teljesen hiányzott a tiramisuból anélkül pedig csak egy random édes krém.

Túrógombóc: Talán messziről érezhető rajta a citromos túró íze, de inkább citrom, mint túró, és inkább semmilyen, mint citrom.

Szólj hozzá!
Címkék: termék

A bejegyzés trackback címe:

https://arturgasztronomia.blog.hu/api/trackback/id/tr1216616174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása