Artúr gasztro blogja

Étterem: Inka Grill Bisztró (2019)

2021. augusztus 17. 05:17 - II. Liberális Artúr

(A képek a Google képkeresőjéről vannak; ha nem tetszik, hogy felhasználtam, szólj és leszedem :)

Az étterem: A Ráday utca igazi gasztrohellyé vált, talán nem is illik igazán ide egy ilyen bisztró a sok kézműves és előkelő étterem közé (közben meg dehogynem, nagyon is ideillik). Itt található meg a kevés dél-amerikai étterem egyike, az egyetlen perui étterem. Belül az egyszerűbb büfés jelleget hozza talán, de ki is lehet ülni, és ott már masszívabb bútorzat van, az már éttermesebb. A tulaj/felszolgáló perui, kedves.

Az étel: A perui nemzeti étel a ceviche, elsősorban ennek a kipróbálására érkeztünk, de a többi étel is tartalmazott jellemzően olyan alapanyagot, ami perui, illetve az italok között is megtalálhatóak az ott népszerűek, mint amilyen a Chicha Morada (kukoricaalapú, gyümölcsös-fűszeres). A tulajok szintén azok, tehát nem kérdés, hogy autentikus-e. A nagyon korlátozott élményem alapján nem mondanám, hogy a perui ízvilág olyan nagyon szokatlan lenne, a ceviche pl. nagyon emlékeztetett a thai levesekre. Mindenesetre aki erre vágyik, viszonylag baráti áron belekóstolhat a perui konyhába.

Élmény: Kellemes élmény volt, bár nem egetrengetően világmegváltó. Aki kíváncsi és nyitott, az mindenképpen menjen el, meg egyszer az életben illik megkóstolni a cevichét, ha van rá lehetőséged.

 

Szólj hozzá!
Címkék: étterem perui

A bejegyzés trackback címe:

https://arturgasztronomia.blog.hu/api/trackback/id/tr3816662372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása