Artúr gasztro blogja

Étterem: Belli di Mamma (2021)

2021. augusztus 30. 10:12 - II. Liberális Artúr

(kép: budapester.hu)

Honlap: http://bellidimamma.hu/home/
Árfekvés: kb. 5 000 Ft/fő
Konyha: olasz
Étlap: http://bellidimamma.hu/menu/index.php

A története: Ha jól hámoztam ki a fészbukjukról, éttermük 2018-as, 2021-ben Budán is nyitottak egy éttermet. A megálmodó egy milánói építész, aki szintén építész, magyar szerelme miatt költözött Budapestre. Az igazi áttörést az jelentette, hogy egy komoly ranglistán bekerültek 2020-ban Európa 50 legjobb, Olaszországon kívüli pizzériája közé (a legjobb egy londoni hely lett, a szomszédból egy bécsi a második helyet csípte meg, de beelőzött minket orosz ukrán, cseh hely is, illetve közvetlenül utánunk található szerb és román pizza is). A sikert megismételték 2021-ben is.

A hely: Fejlődő környék a bulinegyed betondzsungelében, azaz zöld nincs, de nagy forgalom se, és sok a fiatal, trendi, hátizsákos turista, meg a magatehetetlenül fetrengő csöves is. Aki budapesti, annak elég annyit mondanom, hogy Akácfa utca, aki meg nem, annak tapasztalataim szerint minden budapesti helyszín elviselhetetlen :)

A beltér: Tágas, modern, minimalista, napfényes. Divatos étterem benyomását kelti, nem egy lebujét, az meg egyéni ízlés kérdése, hogy kinek melyik jön be. Nekem inkább az ilyen.

(Kép: diningguide.hu)

A kiszolgálás: Ez is az utóbbi vonalat erősíti, nem egy izzadt, lisztes, sötétbarna bőrű Luigihez kell odamenni a kemence mellé, hanem kulturált pincér veszi fel a rendelést. Igyekeznek teljesíteni a ki sem mondott kívánságaidat, szóval segítőkészek, de ők is átvették a fine diningból azt a kicsit zaklatós szokást, hogy megkérdezik kajálás közben, hogy ízlik-e az étel, amire nyilván kevesen fogják azt mondani, hogy nem, inkább át is megyek a szemközti Bangla büfébe.

Az árak: Bár a hely és a minőség magasabb árfekvést sejtet - és az is - , nem megy jelentősen egy random netpincéres pizza ára felé. A legolcsóbb pizzák 1500 - 2000 Ft közöttiek, a legdrágábbak 3500 - 4000 Ft közöttiek. Szervízdíj van.

Az étel: A pizzák mellett van pár előétel jellegű saláta és pár desszert, de az gondolom nem sok embert érdekel. A pizzákat nem mértem le, de kb. a 32 cm-es kategóriásak lehetnek, szóval még nekem is (100+ kg vagyok) elég volt egy is. Nem meglepetés az eddigiek alapján gondolom, hogy a pizzák jó minőségűek, a tészta finom, a feltétektől viszont nem dobtam hátast.

(Kép: dailynewhungary.com)

Az élmény: A korona miatt elég sok pizzát rendeltünk házhoz 2020-2021-ben, kicsit meg is csömörlöttem tőlük, de legalább van összehasonlítási alapom. A hely kellemes, a kiszolgálás magas színvonalú, a pizza minőségi, bár az én ízlésszintemen nem igazán tudok már különbséget tenni a jó pizzák közt. Mindenesetre nem feltétlenül drágább a hagyományos pizzázóknál, de ízre sokkal jobbak.

Szólj hozzá!
Címkék: olasz étterem

A bejegyzés trackback címe:

https://arturgasztronomia.blog.hu/api/trackback/id/tr816674568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása