Artúr gasztro blogja

Étterem: Inez Bagel Shop (2021)

2021. szeptember 15. 20:52 - II. Liberális Artúr

(kép: welovebudapest.com)

Honlap/étlap: https://www.facebook.com/inezbudapest/
Árfekvés: kb. 2 000 Ft/fő
Konyha: amerikai

A története: A bagel egy eredetileg vélhetően nyugat-ázsiai étel, amit végül lengyel zsidók juttattak el Amerikába, itt lett felkapott az 1960-as évektől kezdve. Emlékeim szerint Budapesten a 2010-es évek első felében kezdett begyűrűzni a divat, az Inez a Facebook regisztrációjuk alapján 2014-es.

A hely: A belvárosban, de mégis kicsit a semmi közepén van egy túl forgalmas úton, szóval sem az elhelyezkedése, sem a megközelítése nem olyan ideális (hogy elkényelmesedtem, már nem tetszik, ha valami nem közvetlenül a metróajtóba nyílik :D ).

A beltér: A zaj és a forgalom mellett az sem ideális, hogy nagyon kicsi a hely, talán két ember beülhet kényelmesen, több már nem, szóval inkább elvitelre ajánlanám. Innentől kezdve lényegtelen, milyen belül, de amúgy olyan, mint bármelyik kávézó.

(Kép: tripadvisor.com)

A kiszolgálás: Dettó. Gyorséttermi, azaz kikéred a falon látható választékból a rendelést, amit összedobnak neked. Ez nem egy étterem.

Az árak: Nagyjából 1 500 Ft körül vannak a szendvicsek, ami nem olcsó, de nem is drága. Ennél olcsóbban valószínűleg nem lehetne kihozni ezt a minőséget.

Az étel: Nem a bageltől várja az ember, hogy jól lakjon, de egyáltalán nem olyan lájtos, mint gondolnánk. A kenyér helyben készül, friss és van benne anyag, a feltétek szintén nem kevesek és azok sem a paprika-parizer vonalon mozognak, hanem jóval magasabb szintet ütnek meg, ezért is írtam, hogy ez a minőség ennyibe kerül, ez nem Subway. Szóval meglepően jó minőségű volt, az ízek ugyan nem ütnek, de talán itt nem is feltétlenül ez a cél.

(Kép: wolt.com)

Az élmény: Ez a korrekt fajta hely, amitől nem dobsz hátast, de jó pénzért jó ételt adnak. Nem ad éttermi élményt, mert elviteles, de ha nem jó akármi és a közelben vagy, akkor ide gyere.

Szólj hozzá!
Címkék: amerikai étterem

A bejegyzés trackback címe:

https://arturgasztronomia.blog.hu/api/trackback/id/tr7516689086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása