Artúr gasztro blogja

Étterem: Halkakas (2021)

2021. szeptember 14. 21:37 - II. Liberális Artúr

(kép: lonelyplanet.com)

Honlap/étlap: https://www.halkakas.hu/
Árfekvés: kb. 7 000 Ft/fő
Konyha: vegyes

A története: Az első halas helyek egyike volt 2012-es nyitásakor nem véletlenül; a marketingesből vendéglátóssá átvedlett tulaj épp a minőségi halas helyek hiánya miatt vágott bele. És nem csupán a minőséget tűzték ki célnak, hanem azt is, hogy csak magyar haltenyésztőktől vásárolnak, szóval épp azt teszik, amit minden vállalkozónak kellene: a helyi minőséget fenntarthatóan és továbbfejlesztve árulják. (Itt egy kicsit bővebben mesélnek az indulásról.)

A hely: Pest bulinegyedében helyezkednek el, de 2017-ig egy másik belvárosi, valamivel talán csendesebb utcában voltak még. A két helyszín között érdemi különbség nincs, az új hely valamivel tágasabb.

A beltér: Kellemes natúr faszín, egyedi dizájn, afféle lazább bisztrós hangulat, de közben az ételek bár szintén bisztrósak, egy szinttel magasabb kategóriát mutatnak, szóval nekem kissé ellentmondásos, de ez legyen a legnagyobb baj.

(Kép: tripadvisor.com)

A kiszolgálás: A bisztrós beütés ellenére ez egy rendes étterem, a felszolgáló leültet és rendeltet az étlapról. Amikor én voltam, kedves, közvetlen, barátságos felszolgáló jutott, aki nem zaklatott, épp csak addig volt ott, amíg kellett. Nekem ez a tökéletes. Csak a koreai asztalhívó hiányzott, de ez örök visszatérő elem lesz a blogon :D

Az árak: Átlagos vagy inkább olcsó, a főételek 3 000 Ft körüliek, a többi valamivel olcsóbb. Szervízdíj nincs.

Az étel: Nagyon korrekt! Érződik a frissessége, és mivel eleve jó minőségű alapanyagokra törekednek, a kettő együtt halálos kombináció. Ennek kéne az alapnak lennie mindenhol, öröm ilyen ételt enni, még ha nem is csúcsgasztronómiáról van szó. A tálalás a fine diningra akar kicsit hajazni, holott az ételek inkább gyorséttermi kategória (poharas leves, rántott halak, hamburger), erre mondtam fentebb, hogy kicsit ellentmondásosnak érzem, de amíg jó és finom, ki nem sz*rja le :) Az adagok nem túl nagyok, de ha végigeszünk egy teljes menüt, akkor nem maradunk éhen.

(Kép: gastroguide.hu)

Az élmény: Nagyon kellemesen csalódtam. Egyrészt már korábban is jártam itt, még a régi helyükön, és akkor nem tett rám mély benyomást, másrészt a Nemo meg inkább csalódás volt a felfokozott elvárások miatt, ezért ezek után nem számítottam semmi különösre, de az étel sokkal jobb volt, mint vártam. A hely nappal kellemes, a felszolgálás is, az árak barátságosak, az ár/érték arány pedig kiváló. Lehet, hogy csak jó napot fogtam ki, de szívesen fogok visszamenni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arturgasztronomia.blog.hu/api/trackback/id/tr3616688574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása